Zeeheldenwijk Fase 1

Het Nieuwe Dorp

De ontwikkeling van de Zeeheldenwijk vindt plaats in fases. De eerste fase, die bestaat uit 315 woningen, heet ‘Het Nieuwe Dorp’ en kenmerkt zich door ‘hofjes’. Dit zijn compacte woonblokken waar je heerlijk rustig woont en kinderen vanwege de autoluwe straten veilig kunnen spelen. Je vindt hier onder andere rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het Nieuwe Dorp wordt omringd door de Piet Heinallee, een groene doorgaande weg die je zo naar het oude dorp brengt. Wel nog even via de Michiel de Ruyterbrug de Urkervaart oversteken.

De gemeente maakt op een later moment meer informatie beschikbaar, zoals woningprijzen, kavelafmetingen en manier van inschrijven.

Zorgcluster Het Erf

In de Zeeheldenwijk staan betrokkenheid en zorg voor elkaar centraal. Zorgcluster Het Erf past perfect bij die gedachte. Zorggroep Oude en Nieuwe Land en Philadelphia ontwikkelen hier 86 woningen voor zorgbehoevenden mét of zonder partner. Stichting Infinity, ’s Heerenloo en Christelijke Woonstichting Patrimonium hebben plannen voor twaalf zorgwoningen en dagbesteding voor jongeren. Ook verplaatst Triade haar kinderboerderij De Stekplek naar de nieuwe zorglocatie. De start bouw van de zorgwoningen staat gepland voor tweede helft van 2021.

Voorzieningen en bedrijvigheid

Het centrumgebied wordt het kloppend hart van de Zeeheldenwijk. Hier is ruimte voor onderwijs, een kerk, winkels, een supermarkt en appartementen. Alle dagelijkse voorzieningen zijn in de Zeeheldenwijk gewoon op loopafstand.

Aan de rand van de Zeeheldenwijk, gelegen naast bedrijventerrein Zwolsehoek, is ruimte voor enkele bedrijfskavels. Als u geïnteresseerd bent in een bedrijfskavel in deze overgangszone, kunt u alvast contact opnemen via het contactformulier.

Planning

  • Start bouwrijp maken (augustus 2021)
  • Reconstructie Urkerweg: o.a. aanleg rotonde en een duikerbrug (september 2021)
  • Start bouw Michiel de Ruyterbrug (september 2021)
  • Start bouw zorgwoningen (najaar 2021)
  • Inschrijving bouwgrond voor bedrijven (eind 2021)
  • Start bouw eerste woningen voor starters en doorstromers (zomer 2022)
  • Oplevering eerste woningen voor starters en doorstromers (zomer 2023)