Leven op Urk

Urk groeit!

Urk groeit in hoog tempo. Dit betekent dat ook de vraag naar woningen op Urk toeneemt. Speerpunt van de gemeente is dan ook om betaalbare en hoogwaardige woningen voor Urkers te ontwikkelen. Voor nu en later en op basis van de woonwensen van Urkers.

Mit eenkanger

Urk is een levendig en karakteristiek vissersdorp. Een voormalig eiland. Het gevecht met en tegen het water heeft Urk gevormd tot de hechte, hardwerkende gemeenschap die het nu is. Een gemeenschap waar iedereen nog echt voor elkaar klaar staat. ‘Mit eenkanger’, zoals dat zo mooi heet in plaatselijke dialect. Urkers zijn gastvrij en ondernemend, maar ook een tikkeltje eigenwijs en vasthoudend. Deze waarden zijn voelbaar in elke Urker woonwijk. Zo ook straks in de nieuwe Zeeheldenwijk.

De parel van Flevoland

Urk staat ook wel bekend als de parel van Flevoland. Het oude dorp, een wirwar van straatjes, ademt sfeer uit. Er is dan ook veel te ontdekken en te doen: de geschiedenis, de bezienswaardigheden, de activiteiten en de natuur. Hoogtepunten van Urk zijn de oude haven, de vuurtoren en natuurlijk de meest verse vis, direct van de visafslag.