Gemeente Urk en Obadjaschool ondertekenen overeenkomst

15-05-2024

Gemeente Urk en de Obadjaschool hebben woensdag 15 mei 2024 de bouwrealisatie overeenkomst ondertekend voor de nieuwbouw van de Obadjaschool in de Zeeheldenwijk. Deze overeenkomst markeert een belangrijke stap in de realisatie van een moderne en toekomstbestendige onderwijslocatie voor deze school. Namens de Obadjaschool is de bouwrealisatie overeenkomst ondertekend door de heer Pieter van Slooten. Namens de gemeente tekende wethouder Nathanaël Middelkoop.

In de bouwrealisatie overeenkomst zijn duidelijke afspraken vastgelegd over het realiseren van de nieuwe school. Deze afspraken omvatten onder andere de planning, de financiering en de samenwerking tussen alle betrokken partijen. De Gemeente Urk en de Obadjaschool werken nauw samen om ervoor te zorgen dat het bouwproces soepel en volgens schema verloopt.

Als alles volgens planning verloopt, zal de nieuwe Obadjaschool in 2026 haar deuren openen. De nieuwe locatie in de Zeeheldenwijk biedt niet alleen meer ruimte en moderne faciliteiten, maar draagt ook bij aan de verdere ontwikkeling van de wijk als een aantrekkelijke leefomgeving voor gezinnen.

Wethouder Middelkoop is blij met de voortgang en de samenwerking met de Obadjaschool. “De goede samenwerking met de Obadjaschool heeft geleid tot deze mijlpaal. We kijken uit naar de oplevering van de nieuwe school in 2026, wat een belangrijke toevoeging zal zijn aan ons onderwijsaanbod en de gemeenschap als geheel,” aldus de wethouder. Ook Van Slooten is trots: “Het sluit ook goed aan op het uitgangspunt, onderwijs dichtbij huis voor alle leerlingen op Urk”.