Koopcontract getekend! Kinderboerderij De Stekplek verhuist naar de Zeeheldenwijk

31-05-2024

Woensdag 29 mei 2024 ondertekenden gemeente Urk en Triade Vitree een koopovereenkomst voor een kavel in de Zeeheldenwijk. Namens de gemeente Urk tekenden wethouder Nathanaël Middelkoop en Louise Voorhorst van de Raad van Bestuur deed dat namens Triade Vitree. Met de ondertekening van de koopovereenkomst is er een belangrijke stap gezet in de verplaatsing van kinderboerderij De Stekplek.

Wethouder Middelkoop is blij met de ondertekening. “Door deze mooie samenwerking met Triade Vitree wordt de Zeeheldenwijk weer een mooie locatie rijker. De Stekplek krijgt een centrale plek aan het begin van de wijk en is daarmee echt een meerwaarde voor de cliënten maar zeker ook voor alle inwoners van Urk. En mooi dat De Stekplek zo snel verhuist naar de Zeeheldenwijk. Zo profiteren de eerste bewoners van de Zeeheldenwijk en straks de leerlingen van de Obadjaschool en de Brede School meteen al van de kinderboerderij.”

“Deze nieuwe locatie biedt ons de mogelijkheid om een veilige en stimulerende omgeving te creëren voor onze cliënten die nu naar De Stekplek of Peppelstek gaan,” aldus bestuurder Louise Voorhorst-de Graaf. “We zijn dankbaar voor de samenwerking met de gemeente Urk en kijken uit naar de positieve impact die deze nieuwe faciliteit zal hebben.”

De nieuwe locatie op Het Erf in de Zeeheldenwijk wordt een geïntegreerde werk-, belevings- en ontmoetingsplek. Hier krijgen mensen met een (licht) verstandelijke beperking de kans om actief deel te nemen als meewerker of deelnemer. Naast werkzaamheden is er ruimte voor diverse belevingsgerichte activiteiten.

Daarnaast houdt de kinderboerderij, die Triade Vitree samen met Stichting KinderBoerderij Urk (SKBU) beheert, haar publieke functie voor de inwoners van Urk en omgeving. Voor de kinderboerderij zoekt SKBU nog extra vrijwilligers.

De nieuwe woonzorglocatie Het Erf wordt gezamenlijk ingericht door drie zorgorganisaties: Zorggroep Oude en Nieuwe Land (’t Kompas), Philadelphia (Schotbalk) en Triade Vitree. Meer informatie over dit woonzorgconcept is te vinden op www.heterfurk.nl.

De kavel van de huidige kinderboerderij, langs de Urkerweg, krijgt een nieuwe bestemming. Hier wil de gemeente een openbaar vervoersknooppunt realiseren.