Bouwplaats Michiel de Ruyterbrug open tijdens Dag van de Bouw op 18 juni

10-06-2022

Op zaterdag 18 juni kan iedereen een kijkje nemen op de bouwplaats van de Michiel de Ruyterbrug, de nieuwe brug over de Urkervaart. Normaal gesproken is de bouwplaats verboden terrein, maar tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni 2022 is deze van 10.00 tot 15.00 uur opengesteld voor publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud. Aannemer 2KA organiseert de open dag in samenwerking met gemeente Urk.

Leuk voor jong en oud

De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector. U ziet niet alleen hoe ver de bouw van de brug gevorderd is, maar u krijgt ook uitleg over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Daarnaast kunt u zelf aan de slag als timmerman, betonstaalvlechter of metselaar en is er uitleg van de architect die de brug ontworpen heeft. Jacco van Diepen – betontimmerman van 2KA: “We zijn heel trots op dit werk en hebben er zin in om dat te laten zien op zaterdag 18 juni. Iedereen die zich afvraagt wat er toch altijd op die bouwplaats gebeurt, is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Bernhard van de Poll – uitvoerder bij 2KA: “We hebben leuke dingen te doen en te laten zien bij ons bouwwerk. We roepen overigens de bezoekers uit de omgeving op om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Bij het werk zijn niet veel parkeermogelijkheden”.

Zeeheldenwijk

Er is ook een aantal medewerkers van gemeente Urk aanwezig om vragen te beantwoorden over de bouw van de Zeeheldenwijk. De bouw van de brug hangt namelijk nauw samen met de ontwikkeling van de nieuwe Urker woonwijk.