Eerste 26 kavels van Zeeheldenwijk succesvol verloot

27-05-2022

Op woensdagavond 25 mei 2022 vond de eerste lotingsbijeenkomst voor de Zeeheldenwijk plaats, de nieuwe woonwijk op Urk. Onder toeziend oog van notaris Heetebrij, verlootten wethouders Middelkoop en Brouwer de kavels. De spanning liep op in een goedgevuld Irene, maar de lotingsbijeenkomst verliep uiteindelijk succesvol, want alle kavels werden toegewezen. Het was een bijzonder feestelijke gebeurtenis, want het zijn de eerste kavels die verloot en verkocht worden in de Zeeheldenwijk.

Particuliere kavels

De kavels die zijn verloot bieden ruimte aan 26 woningen: drie rijwoningen, zeven vrijstaande woningen en acht blokken van twee-onder-een-kapwoningen (16 woningen). De ingelote kopers mogen vanaf september 2022 bouwen. Omdat het particuliere kavels (oftewel zelfbouwkavels) zijn, zijn de kopers zelf verantwoordelijk voor het bouwproces. Ze mogen daarbij een architect of aannemer in de arm nemen.

Inschrijvingen

Om woningzoekenden een gelijke kans te geven, worden alle rij- en hoekwoingen en particuliere kavels van de eerste fase van de Zeeheldenwijk verloot. De eerste loting heeft veel interesse opgewekt bij woningzoekenden. In totaal heeft de gemeente 42 inschrijvingen ontvangen voor de vrijstaande woningen, 29 combinatie-inschrijvingen voor de twee-onder-een-kapkavels en 8 combinatie-inschrijvingen voor de CPO-rijwoningen.

Volgende loting

De volgende loting vindt plaats in oktober 2022. Dan verloot de gemeente in ieder geval 15 particuliere kavels: zeven kavels voor een vrijstaande woning, twee blokken van twee-onder-een-kapkavels (vier woningen) en één blok CPO-rijwoningen (vier woningen). De gemeente maakt op een later moment bekend wanneer de inschrijvingsprocedure voor deze loting start. Houd de website: www.zeeheldenwijk-urk.nl in de gaten.