Standhouders gezocht voor woningbeurs

31-08-2023

De gemeente organiseert op zaterdag 14 oktober een woonbeurs in de Koningshof op Urk. De beurs is het startsein van de inschrijfperiode voor 193 projectmatige koopwoningen in deelgebied 1A van de Zeeheldenwijk. Ook geeft de gemeente op de beurs informatie over de starterslening en licht woningcorporatie Patrimonium de plannen voor de sociale woningbouw toe.

Ruimte voor standhouders

Naast de gemeente en Patrimonium zijn de bedrijven die de woningen bouwen aanwezig: Van der Steeg, OVT en HEUTBOUW. Zij presenteren onder andere de impressies van de woningen, plattegronden en prijzen. Verder staan hypotheekadviseurs en makelaars klaar om potentiële kopers te ondersteunen bij het koopproces. De gemeente biedt geïnteresseerde bedrijven, zoals klusbedrijven, interieurontwerpers, keukenleveranciers en hoveniers, de kans om zich te presenteren op de beurs. Bij interesse voor een plek achter een stand op de beurs kunnen bedrijven zich aanmelden door een e-mail te sturen aan zeeheldenwijk@urk.nl. Er is beperkte ruimte dus de gemeente verzoekt geïnteresseerden zich snel aan te melden.

Start inschrijving woningen

Van de 193 woningen worden er 136 via loting toegewezen aan kopers. Dit betreft de rij- en hoekwoningen. De twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen worden niet verloot, maar worden via de bouwbedrijven en gelieerde makelaars te koop aangeboden. De gemeente nodigt geïnteresseerde woningzoekenden van harte uit te komen naar de woonbeurs. Meer informatie volgt, aanmelden is niet nodig.