Selectie bouwpartijen koopwoningen

30-06-2023

Gemeente selecteert drie partijen

Het college van burgemeester en wethouders van Urk heeft dinsdag de voorlopige gunningsbeslissing genomen voor de bouw van projectmatige woningbouw in de Zeeheldenwijk. In de eerste fase worden 193 woningen gebouwd en het gaat om verschillende woningtypes zoals rijwoningen, appartementen en twee-onder-één-kap- en vrijstaande woningen. De voorlopig geselecteerde partijen voor de bouw van de woningen – Combinatie OVT ontwikkeling & Schutte Bouwbedrijf, Van der Steeg en HEUTBOUW – zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Wethouder Nathanaël Middelkoop: ‘We zijn blij dat we met deze voorlopige gunningsbeslissing op korte termijn kunnen starten met de bouw van nieuwe woningen in de Zeeheldenwijk voor een brede doelgroep van de Urker bevolking. Wij zijn in positieve zin verrast door de kwaliteit én prijs van de ingediende plannen. Met de plannen van deze fase in de Zeeheldenwijk kunnen we woningen bouwen die bereikbaar zijn voor starters’.

Loting en woonbeurs

Het is de bedoeling dat de bouw van de woningen begin 2024 start. Daarom houdt de gemeente dit najaar een woonbeurs die ook de start van de lotingsprocedure voor in ieder geval de rijwoningen betekent. De woonbeurs biedt belangstellenden en potentiële kopers informatie die nodig is bij het realiseren van hun plannen en ideeën voor de woning in de Zeeheldenwijk.

Houd de website www.zeeheldenwijk-urk.nl in de gaten voor de datum en locatie en alle overige informatie voor de loting en de woonbeurs.