Impressie van de informatieavond van de Zeeheldenwijk. Er zijn meerdere aanwezigen op te zien die bij de verschillende informatiestandjes staan.

Terugblik informatieavond

13-07-2022

Op dinsdag 5 juli organiseerde de gemeente een informatiebijeenkomst over de Zeeheldenwijk. Ongeveer 200 geïnteresseerden werden bijgepraat over de ontwikkelingen rond het centrumgebied, lotingsprocedures, vernieuwde Urkerweg, archeologie en meer. De foto’s geven een mooie weergave van de bijeenkomst. Veel mensen vroegen zich af wat voor woningen er in de Zeeheldenwijk komen, wat ze gaan kosten, wanneer ze verkocht worden et cetera. De inschrijvingsperiode van de volgende loting start waarschijnlijk in oktober 2022. Op de kavelkaart kunt u alvast zien om welke kavels het gaat. De overige woningen worden vanaf volgend jaar (en de jaren daarna) verloot.

Op een aantal veelgestelde vragen moeten we het antwoord nog even schuldig blijven. De prijzen van de meeste woningen worden bepaald door de bedrijven die de woningen gaan bouwen. Begin volgend jaar weten we daar meer over.

We kregen ook veel vragen over de tweede fase van de Zeeheldenwijk. De stedenbouwkundigen van de gemeente zijn bezig met het uittekenen van dit nieuwe deel. Deze informatie kunnen we helaas nog niet delen. Zodra we zeker weten hoe de tweede fase eruit komt te zien, zullen we dit toevoegen aan de kavelkaart.